Martha Chrisander er Head of Product Marketing i LogPoint CTO kontor. Hun er ansvarlig for produkternes go-to-market-strategi, kundeengagement og branchelederskab for at øge produktsalget og synligheden af LogPoint-løsninger og deres fordele.

Hvorfor er der så få kvinder i cybersikkerhed?

I vores voksende produktteam i København er jeg den eneste fuldtidsansatte kvindelige medarbejder. Jeg ville ønske, vi var flere! Jeg tror, at vi har brug for flere kvindelige ledere inden for cybersikkerhed, som kan være rollemodeller for kvinder, der starter deres karriere. Hvis kvinder ikke ser andre kvinder i toppositioner, så tror jeg, at det er mindre sandsynligt, at de vil se en fremtid i cybersikkerhedsbranchen og i stedet finde andre områder.

Hvad er værdien af mangfoldighed i ledelse?

Der findes en lang række statistikker, der beviser, at mangfoldighed er vigtig for succes. En undersøgelse foretaget af Cloverpop viste, at beslutninger truffet og udført af forskelligartede teams gav 60 % bedre resultater. Hvem vil ikke gerne have den slags forbedringer? Selvom jeg er den eneste kvinde, har vi et ret internationalt produktteam hos LogPoint. Vi udfordrer hinanden og finder i sidste ende bedre løsninger på problemer takket være vores forskellige baggrunde. Mangfoldighed bringer forskellige perspektiver ind i gruppen og hjælper os med at træffe bedre forretningsmæssige beslutninger.

Hvordan vil du beskrive mulighederne for en kvinde i cybersikkerhed i dag?

Jeg tror ikke, kvinder har nogen begrænsninger. Kvinder kan få et hvilket som helst job i cybersikkerhed i dag. Jeg har bedt mine kolleger om at ansætte flere kvinder, men kvinder søger bare ikke. Hvis kvinder ønsker at gå ind i cybersikkerhed – ansøg! Det er en mandsdomineret branche, men sådan behøver det ikke at være.

Hvilket råd vil du give en kvinde på begynderniveau i cybersikkerhedsbranchen?

Få en kvindelig mentor, helst i cybersikkerhedsbranchen eller relaterede områder som fysisk sikkerhed. Jeg startede min karriere inden for softwaresikkerhed, og jeg var så heldig at møde en, der så mit potentiale og præsenterede mig for en fantastisk mentor. Hun hjalp mig med at få selvtillid, og hun lærte mig at deltage aktivt i diskussionerne. Jeg vil også understrege vigtigheden af at være nysgerrig. Jeg kan ikke tælle, hvor mange gange, jeg har sagt “hvorfor?”, og der ikke har været noget godt svar. At være nysgerrig og stille spørgsmål åbner mulighed for, at kvinder kan finde på en ny løsning, der ikke kun forbedrer måden at gøre tingene på, men også fremhæver deres værdi.

Hvad ser du som den største udfordring, der skal overvindes, for at flere kvinder kan følge denne karrierevej?

Vi har brug for flere kvindelige ledere. Kvinder skal erkende, at der er en fremtid inden for cybersikkerhed ved at se stærke kvinder, der befinder sig der, hvor det sker.

Kontakt Logpoint

Kontakt os og hør, hvorfor brancheførende virksomheder vælger Logpoint:

Kontakt Logpoint

Learn more about Logpoint

Book a demo
Customer cases
Customer reviews